فهرست ها

کارگاه آموزشی «نان کامل، عطر سلامتی» به همت کتابخانه حاج عبدالهی نوقاب گناباد برگزار شد

همزمان با روز جهانی غذا کارگاه آموزشی «نان کامل، عطر سلامتی» به همت کتابخانه عمومی حاج عبدالهی نوقاب شهرستان گناباد و مشارکت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهرستان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی، همزمان با روز جهانی غذا  کارگاه آموزشی  «نان کامل، عطر سلامتی» به همت کتابخانه عمومی حاج عبدالهی نوقاب شهرستان گناباد و مشارکت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهرستان برگزار شد.

حسن زمانیان، کارشناس بهداشت  دانشگاه علوم پزشکی شهرستان گناباد با اشاره به سالروز جهانی غذا، گفت: یکی از اهداف اصلی روز جهانی غذا ترویج و آگاهی‌بخشی درباره تغذیه سالم است. تغذیه سالم شامل مصرف متعادل و متنوع مواد غذایی است که بتواند نیازهای روزانه بدن به ویتامین‌ها، مواد معدنی، پروتئین‌ها و سایر مواد مغذی را برطرف کند.
وی با تاکید بر شعار روز جهانی غذا «نان کامل، عطر سلامتی»، افزود: نان، قوت اصلی اکثر مردم جامعه است و بسیاری از ما هر روز یا دست کم چند روز هفته از نان در برنامه غذایی خود استفاده می‌کنیم، بنابراین به عنوان یک ماده غذایی پر مصرف، سلامت آن بسیار با اهمیت است.
زمانیان با اشاره به اینکه دانه گندم کامل، متشکل از سه قسمت، لایه سبوس، مغز گندم و بخش جوانه است، تصریح کرد: لایه سبوس دارای فیبر، ویتامین های گروه ب و آنتی اکسیدان ها، مغز گندم شامل نشاسته و پروئتین و بخش جوانه که قسمت اصلی است سرشار از مواد مغذی، چربی های غیراشباع، سلنیوم، مواد معدنی و ... است.
این  کارشناس بهداشت دانشگاه علوم پزشکی از تاثیر مصرف نان کامل بر سلامت گفت و افزود: مصرف غلات کامل بر سلامت تاثیر مستقمی دارد، در ایران 15 عامل، دلیل بیماری های غیرواگیر و مرگ های زودرس است که 3 عامل از این تعداد در ارتباط با تغذیه است.

در ادامه، برنامه های متنوع و شاد برای کودکان و خردسالان از جمله: اجرای نمایش نانوای محله توسط کودکان، نمایشگاه‌ نان سالم، رنگ آمیزی کار برگه نان سالم و مسابقه برگزار شد.

گفتنی است، در پایان از کودکان توسط معاونت دانشگاه علوم پزشکی با اهدای جوایز تقدیر به عمل آمد.

اخبار و اطلاعیه